Blog

Review Saal Digital Wanddecoratie Acrylglas

Saal-Digital

Tijd voor een review! Ditmaal een review over de wanddecoratie van Saal Digital. Een tijd geleden zag ik via Instagram een gesponsord bericht van Saal Digital. Nog nooit van gehoord! Toch trok het mijn aandacht. Waarom? Ze waren op zoek naar fotografen om de producten van Saal Digital te beoordelen, nu met €50 euro korting op je eerste bestelling. Mooie kans! Als fanatiek autosport fotograaf voor Motorsport-Pictures ben ik trots op m’n werk en hang ik m’n werk ook graag in huis op. Ondanks dat ik nog nooit van Saal Digital had gehoord, besloot ik om het eens te proberen. Want zeg nou eerlijk… €50 euro korting is altijd mooi meegenomen 😉 Toch?

Product: Wanddecoratie Acrylglas

Goed. Zo’n kans laat ik dus niet snel gaan, en ik besloot om meteen het grootste formaat (100×50 cm) wanddecoratie op acrylglas te bestellen. Iets wat al langer op mijn wensenlijstje stond. Ik wist ook meteen welke foto ik als wanddecoratie wilde, dus de keuze was snel gemaakt. En de beschrijving op de website klonk veelbelovend! Premium fijn gepolijst acrylglas in 5 mm dik; een echte erecatcher voor aan de muur! De prijs vond ik in eerste instantie schrikbarend, maar liefst € 127,90 (excl. verzendkosten). De reden waarom ik voor dit formaat heb gekozen was dan ook de korting van € 50,-. Logisch 😉 Wil je een groot formaat, dan vind ik de producten overigens allemaal erg prijzig. Zonder deze geweldige actie had ik dit product dan ook niet gekocht.

De software

En zelfs voor ik het wist had ik de software die nodig is al geïnstalleerd. De software is makkelijk en doet het wat moet doen. Geen poespas, gewoon makkelijk en overzichtelijk. Oké, er zijn enorm veel presets en sjablonen om je bestelling extra lelijk te maken; maar dat soort overbodige opties zie ik gelukkig over het hoofd en er zal blijkbaar behoefte aan zijn. Al vraag ik me af door wie en vooral waarom. De software ziet er overigens wat oud en gedateerd uit. Maar het werkt, dat is het belangrijkste.

Levertijd

Hier kan ik heel kort en bondig over zijn: dramatisch! Ik moest ruim 2 weken (!) op mijn bestelling wachten. Anno 2017 vind ik dat echt niet meer kunnen. De beloofde 3-4 dagen levertijd kunnen zij dan ook niet waarmaken. Voordat ik mijn bestelling in ontvangst had genomen was de frustratie en teleurstelling al daar. Jammer! En wat een gemiste kans. Wil je concurreren en groeien in een zwaar concurrerende markt, dan sla je hier dus volledig de plank mee mis. Wanneer je vol enthousiasme iets besteld, dan wil je dat ook zo snel mogelijk op de deur mat hebben. Wachten kan ik wel, maar twee weken vind ik te lang.

Kwaliteit

Eenmaal mijn bestelling in ontvangst genomen, was ik toch aangenaam verrast en werd de pijn van het lange wachten enigszins verlicht. De bestelling is erg goed en zorgvuldig ingepakt in dik karton, met voldoende bescherming. Complimenten daarvoor. Op de wanddecoratie zit overigens een beschermfolie die je er pas vanaf haalt als je het hebt opgehangen. Omdat ik midden in een verhuizing zit, heb ik dat nog niet gedaan en blijft het uitpakken tenminste nog spannend. Het bevestigen van de standaard ophanging was kinderlijk eenvoudig.

Ik heb gekozen voor de 5mm wanddecoratie, dat voelt wel wat goedkoop aan. Wanneer je een groot formaat kiest dan kun je beter voor de 10mm gaan. Het geheel voelt hierdoor wat ‘goedkoop’ aan, zeker op zo’n groot formaat. De kwaliteit en kleurintensiteit zijn overigens erg goed en afhankelijk van de hoek waarin je kijkt, ontstaat er een mooi diepte en glanzend effect. Top!

review saal digital wanddecoratie

Overall conclusie

Prima product. Prijstechnisch wat duur, maar kwalitatief goed. Of het beter is dan de concurrentie? Geen idee. Het zal allemaal wel op hetzelfde neerkomen. Levertijd? Tja…. gemiste kans. Jammer!

Pluspunten:
  • Kwaliteit: Kleurintensiteit / diepte effect
  • Makkelijke software
Minpunten:
  • 5mm dikte is echt te dun. Voor deze prijs mag je hier meer van verwachten.
  • Lange levertijd en productie in Duitsland
Wilco Verhaegh

Wilco Verhaegh

Wilco Verhaegh is a Dutch motorsport photographer and motorsport photojournalist. Whether it’s open-wheel, sports cars, touring cars or rally racing, with Wilco Verhaegh Photography your are at the right place!